Ženske čelične naušnice: što trebate znati

Čelične naušnice, nakit od čelika je trenutno u modi i nije teško shvatiti zašto! Ove su naušnice lagane, jeftine i izgledaju sjajno uz svaku odjeću, a mogu se s povjerenjem nositi cijeli dan. No, nisu sve čelične naušnice jednake, pa evo što trebate znati o čeličnim naušnicama prije nego što ih kupite na sljedećem odlasku u kupovinu!

Kako se brinuti za čelične naušnice

Čelik je prilično izdržljiv materijal, ali postoje načini za održavanje svojih čeličnih naušnica u izvrsnom obliku. Ako želite pravilno njegovati čelične naušnice i učiniti ih postojanim, onda je važno da slijedite ove korake. U nastavku pročitajte više informacija o tome kako održavati svoj novi par čeličnih naušnica za žene.

Ako nikada prije niste imali naušnice od kirurškog čelika, možda bi bilo dobro znati da im je potrebna posebna njega. Iako s vremenom mogu potamniti ako se ostave izložene zraku (a ponekad čak i vodi), općenito ne blijede i ne mijenjaju boje – što ih čini idealnim za ljude koji vole nositi komade nakita živih nijansi.

Vrste čeličnog nakita

Odlučiti koju vrstu čeličnog nakita kupiti jednako je važno kao i odlučiti koji stil naušnica preferirate. Postoji mnogo različitih vrsta nakita izrađenih od čelika, pa pogledajmo neke uobičajene kategorije u nastavku. (Imajte na umu da su ovo samo smjernice, a ne stroga pravila.)


Jeftini par čeličnih naušnica obično će biti tanki i lagani. Preko njih se može nanijeti premaz kako bi ih zaštitili i zadržali sjaj. Imajte na umu da ako su previše lagani, možda se neće dobro držati tijekom vremena i mogu se saviti u obliku ili se lako slomiti; također imajte na umu da jeftini čelik brže tamni od kvalitetnijih materijala. Međutim, neki ljudi preferiraju ove vrste čeličnih naušnica jer su iznimno pristupačne. To može biti osobito dobro za ljude koji vole eksperimentirati s različitim stilovima, ali ne žele platiti nešto skupo kada se njihove stilske hirove često mijenjaju (kao što su mladi odrasli). Jedna kvaliteta koju uvijek trebate tražiti u bilo kojoj vrsti čeličnog nakita je tvrdoća.

Koliko koštaju čelične naušnice?

Čelične naušnice za žene mogu se pronaći za manje od 10 eura, ali ako želite nešto jedinstvenije i originalnije, morat ćete potrošiti nešto više novca. Čelični nakit često se prodaje u malim trgovinama, pa su cijene obično niže od onih nakita izrađenih od plemenitih metala poput zlata ili srebra. Dakle, koliko koštaju čelične naušnice?

Cijena se može kretati od 6 do 30 eura, ovisno o tome što tražite. Mnoge trgovine nude rasprodaje tijekom cijele godine, što znači da su često dostupne još bolje ponude. Tu su i neki komadi čeličnog nakita koji dolaze s doživotnim jamstvom! Međutim, uvijek prvo provjerite druge opcije prije nego što se odlučite na kupnju.

Previous post Ulcerozni kolitis i prehrana
Next post 9 najboljih čajeva za imunološki sustav