Odaberite idealan vrtni kamin za svoj dom.

Većina nas mnogo vremena provodi u zatvorenom prostoru, ali to ne znači da ne možemo uživati ​​u toplini i ambijentu vanjskog kamina čak i kada je vani hladno. Sa svojim jedinstvenim stilovima i sposobnošću grijanja gostiju po hladnom vremenu, vrtni kamini savršeni su dodatak svakom domu, vrtu ili terasi. Postoji niz čimbenika koje trebate uzeti u obzir prije nego što odaberete svoj vrtni kamin, kao i nekoliko različitih opcija koje morate birati. Evo nekoliko savjeta i informacija o tome kako odabrati onaj pravi za svoje potrebe!


Ako želite sami izraditi kamin, prije nego što se odlučite za dizajn trebat ćete odlučiti koje materijale želite koristiti za gradnju. Postoji mnogo materijala koji se mogu koristiti, uključujući pločice, ciglu, kamen i cement. Svaki materijal dolazi sa svojim jedinstvenim skupom prednosti i nedostataka. Neki kamini izgledaju bolje s jednim materijalom od drugog. Također, prilikom donošenja odluke morate uzeti u obzir stvari poput trajnosti, otpornosti na vremenske uvjete i cijene.


Prilikom kupnje vanjskog kamina potrebno je uzeti u obzir nekoliko značajki. Prva stvar koju treba uzeti u obzir je veličina. Iako se može činiti kao bonus imati veliku ložište, možda nemate mjesta u svom dvorištu za nešto tako veliko. Također, ako nemate dovoljno mjesta u svom dvorištu da pravilno koristite i uživate u svom ložištu, onda ono potpuno gubi svoju svrhu.


Peći na drva i plin najčešće se koriste u vrtnim kaminima jer su jednostavni za rukovanje i potrebno im je manje vremena za ugradnju. Peći na drva tradicionalni su izbor za vrtne kamine. Svaki od ovih tipova ima svoj jedinstveni dizajn – i također neka ograničenja. Na primjer, peći na drva trebaju dovoljnu cirkulaciju zraka da bi ispravno radili.


Prije svega, kamin koji će se koristiti u vanjskom okruženju mora biti izrađen od materijala koji će izdržati sezonske promjene. Vanjski kamini mogu biti izrađeni od raznih materijala, ali mnogi stručnjaci preporučuju ciglu ili kamen; ovo su klasični izbori jer su izdržljivi, izgledaju sjajno i lako se održavaju čistima. Još jedna velika briga za postavljanje vanjskog kamina je praktičnost. Gdje ćete skladištiti drva? Koliko daleko trebate nositi zalihe od svoje kuće? Odlučite li se za metalni dizajn kamina, razmislite koliko će daleko doseći i vaš plinovod.

Previous post 9 najboljih čajeva za imunološki sustav
Next post Prednosti probiotika za odrasle