Zašto koristiti kolagen?

Kolagen nije samo dobar za vašu kožu – evo pet stvari koje može učiniti. U današnjem svijetu u kojem se mnogi okreću prirodnim lijekovima kada se osjećaju van snage, kolagen je jedan od najboljih proizvoda.

Kolagen ima toliko različitih namjena i sve su korisne za vaše tijelo, pogotovo kada počnete primjećivati promjene u drugim dijelovima svog života, kao što je brzina rasta vaše kose ili jakost noktiju.

Upale niskog stupnja

Kako starimo, naša tijela postaju sve više upaljena — a to zauzvrat može dovesti do niza zdravstvenih problema. Brojne različite studije sugeriraju da konzumacija kolagena može pomoći u smanjenju upalnih reakacija tijela. U jednoj studiji (i dva naknadna rada), istraživači su osobama s osteoartritisom dali placebo ili dodatke kolagena i otkrili da su oni koji su primali dodatni kolagen vidjeli poboljšanja u bolovima u koljenu i ukupnim simptomima.

U drugoj studiji, istraživači su promatrali sudionike s bolešću jetre i davali im riblje ulje ili dodatke kolagenu; nakon 12 tjedana na odgovarajućim tretmanima, nisu pronašli promjenu u razinama LDL kolesterola, ali su otkrili značajno smanjenje markera upale.

Kosa, koža, nokti

O ovim trima stvarima se često govori kao o fantastičnom triju. Oni su svojevrsno sveto trojstvo ljepote koje je povezano sa zdravljem i mladošću. Nažalost, nevjerojatno teško ih je održavati – pogotovo kad starite. Međutim, kolagen može pomoći u održavanju zdrave kose, kože i noktiju održavajući ih podatnim i punim hranjivih tvari.

Evo nekoliko razloga zašto biste trebali koristiti kolagen:

Lako se konzumira: Budući da kolagen dolazi u obliku tableta, lako ga je dodati u svoju dnevnu rutinu bez velikih promjena ili žrtvovanja. Uopće ne oduzima puno vremena i zahtijeva malo truda s vaše strane osim gutanja tablete svaki dan!

Pomaže usporiti starenje: Starenje se događa prirodno, ali postoje načini na koje možete usporiti njegovo napredovanje tako da s vremenom postane manje primjetno.

Pomaže boljem spavanju: Uzimanje kolagen dodataka vam može pomoći da dobijete bolji san pomažući vam da brže zaspite i da dulje spavate. Kvaliteta sna koju dobivate ima značajan utjecaj na vaše zdravlje. Pravilna razina sna pomaže u jačanju imuniteta, uravnotežuje hormone i snižava razinu stresa kako bi se žudnja zadržala pod kontrolom.

fotografija: pexels.com

Previous post Prednosti probiotika za odrasle
Next post Prirodni laksativi